Wat zijn Trick Dogs?
Trick Dogs zijn "trucjes" die je iedere hond kunt aanleren. Deze trucjes zijn zeker in het begin eenvoudig, maar zullen uiteindelijk wel ontzettend moeilijk en spectaculair kunnen zijn. Het aanleren van trucjes is een prachtige manier om samen met je hond leuke momenten te beleven, en is dan ook geschikt voor iedereen.

Het aanleren van Trick Dogs?
Bij het aanleren van trucjes wordt altijd gebruik gemaakt van een positieve trainingsmethode, zonder druk of dwang. Het uitgangspunt hierbij is altijd hoe gemotiveerd de hond is om deze commando's aan te leren. Dit aanleren kunt u zowel binnen- en buitenshuis doen ongeacht de weersomstandigheden.

Waar aanleren?
Voor het aanleren hebben wij gekozen voor de methode van "Do More Whit Your Dog" van Kyra Sundance, zij is een wereldberoemde stunt dog performer. Als de hond een of meerdere trucjes beheerst kunt u deze filmen en insturen ter beoordeling. In Nederland wordt Do More Whit Your Dog vertegenwoordigd door Antja Alberda, bezoek ook haar spark team Lucky Pink Paws Trick dog spark team op Faceboek. Als de filmpjes als goed zijn beoordeeld dan kunnen er zelfs officiële titels voor worden aangevraagd.

Te halen titels?
Er is een groot scala aan titels te behalen vanaf Novice Trick Dog (NTD) tot en met Trick Dog Register Of Merit (TDROM). Deze laatste titel kan alleen aangevraagd worden, als een hond met zijn nakomelingen meerdere titels heeft behaald. Het doen van deze sport is dan ook leuk om als fokker te doen met mensen die een pup uit onze kennel hebben.

Meer uitdagingen?
Mocht u naast deze leuke sport nog intresse hebben in andere leuke sporten kijk dan ook eens naar de programma's van Fitness en Animal actor, ook hierin bied Do More Whit Your Dog een uitgebreid programma aan.