16/09/2018 Vandaag stond de buitenshow in Aalst op het programma. De honden die vandaag geshowt zouden worden onder keurmeester Dhr. N.Deschymere uit België.
Ons Billabong At Kunama King's ACD Cottage "Billa" was ingeschreven en een pup uit ons M-Nest Marley Malo At Kunama "Marly"
Voor Marley was dit de eerste show in de puppyklasse.
Marley mocht dan ook als eerste in de ring. Omdat baasje eerst wilde kijken hoe een show ging heb ik aangeboden om Marley te showen.
Omdat we van te voren rustig het terrein hadden verkend was Marley niet echt onder de indruk.
Hij liet zich dan ook goed betasten en bekijken door de keurmeester.
De keurmeester was blij om weer eens een goede rode ACD te keuren en Marley kreeg in de babyklasse VEEL BELOVEND 1 en werd Beste Baby. Hij mocht later die dag terugkomen in de erering. Daar liet hij zich voor de 2e keer keurig zien alleen hij was heel moe zodat hij in de erering ook geen energie ( en zin) meer had om te lopen. Dit is natuurlijk logisch maar zijn eerste keurrapport is dan ook een feit.
Een hele trots baasje en een misschien nog wel trotsere fokker.
Ik wil dan ook de baas van MArley bedanken om hem zo goed te hebben voorbereid op zijn eerste show.

Daarna mocht Billa de ring in een ook nu weer liep hij met een "big smile" door de ring.
Ook nu weer werd hij niet alleen gelooft om zn karakter maar ook om zijn gangwerk.
Hij werd dan ook Beste Vetereaan Van Het Ras EN Best van Het Ras.
Dit betenkende dat hij 2 keer in de erering mocht verschijnen.
de 1e keer bij alle honden van Rasgroep 1 en de 2e keer in de erering van alle veteranen die die dag Beste Veteraan van hun Ras waren geworden.

Dat deze dag zo zou eindigen hadden wij iet verwacht.
Om te beginnen werd hij geselecteerd bij de laatse 6 Beste honden van FCI groep 1.
Na de 2 selectie werd hij verkozen tot 3e Beste Van de Groep. Een hele prestatie voor een Australian Cattle Dog. Bedankt aan de keurmeester om hem zo hoog te waarderen.
Maar dit was nog niet alles!!!!
Billa mocht ook nog naar de erering en mocht strijden tegen alle Veteranen die die dag Beste Veteraan van hun Ras zijn geworden.
Ook nu werd hij weer geselecteerd bij de 6 Beste Veteranen Van de Dag. Uiteraard waren we al heel blij dat hij ook nu weer in de smaak viel bij de keurmeester.
Tot onze grote verbazing werd Billa ook NU verkozen tot 3e Best Veteraan Van de Dag.

WOW WAT EEN DAG!!!!
2 keer op het erepodium!!!!

Nogmaals bedankt aan alle keurmeester die de kwaliteit zagen in onze "Jonge god"

15/08/2018  
28/04/2018 Vandaag op stap met onze inmiddels Veteraan: Billabong At Kunama King's ACD Cottage "Billa"
Als een hond 8 jaar is geworden kan een hond in de Veteranenklasse geshowt worden voor net "Veteranen Kampioenschap". Ook dit kan in verschillende landen.
Vandaag gingen we naar Leuven ( Bel) waar Dhr. R. Vanhoenacker uit België de keurmeester was.
Deze keurmeester heeft Billa ruim 7 jaar gelden toen Billa nog in de jeugklasse stond. Omdat we toen hele positieve feedback kregen besloten we om zijn Veteranen-carriëre te beginnen bij deze keurmeester.
Billa stond heerlijk ontspannen in de ring en genot van alle aandacht.
Toen hij aan de beurt was gingen dan ook alle remmen los.

De keurmeester was niet alleen gesteld op zn exterieur maar ook het gangwerk ( zijn letterlijke woorden) deed zijn hart sneller kloppen.
Dit werd dan ook beloond met Uitmntend 1.
Later werd hij ook nog eens Beste Veteraan van Het Ras en werd hij uitgekozen bij de laatste ( worden er maar 3 geplaatst) 6 Beste Veteranen van de dag.

Het eerste punt is in de pocket maar het ALLERBELANGRIJKSTE is het plezier dat Billa heeft in de showring.
06/01/2018 Vandaag stond Weelde in België op de planing. Keurmeester van vandaag was mevr. M.Blaha uit Oostenrijk.
De voilgende honden waren ingeschreven door ons:
Aysa The First Lady "Aysa" en in samenwerking met de eigenaresse van Glaginye Gilly At Kunama "Gilly" zijn we afgereisd naar Weelde.
Gillygaat hopelijk ingezet worden in de fok e wij hopen hem zelf te kunnen gebruiken zodat niet alleen zijn super gezondheidsuitslagen maar ook zijn geweldige karakter doorgegeven kan worden.
Voor de rest waren er nog 2 honden van onze kennel ingeschreven: Lighning Empire Dodge At Kunama "Dodge" uit de combinatie:
Lexus X Enya en Kay Back In Black At Kunama "Kay" uit de combimatie: Darco X Spookz.

De jeugdklasse werd gewonnen door Dodge die een punt pakte voor het Belgisch Jeugdkampioenschap, gevolgd door Kay die 2e werd.

Daarna was het de beurt aan Gilly. Gilly die maar heel weinig showt werkte met mij ( Monique) super samen en Gilly kreeg dan ook in de Open Klasse reuen: UITMUNTEND 1

Voor Beste reu moesten Dodge en Gilly tegen elkaar. Gilly won dit en dit werd beloond met: C.A.C. en CACIB en werd Beste Reu ( B.O.S.)
B.O.S. staat voor: Best Opposite Sex.

Daarna waren de teven aan de beurt.
Aysa mocht die dag als laatse bij de keurmeester komen en de keurmeester was al meteen erg gecharmeed van Aysa. OOk Aysa kreeg: Uitmuntend 1. Daarna mocht Aysa tegen de teven uit de andere klasses die ook 1e waren geplaatst. Dit wist ze te winnen en ook Aysa pakte het C.A.C en C.A.C.I.B.

Voor Beste Van Het Ras moesten Gilly en Aysa tegen mekaar en moest er uitgemaakt worden wie er zou winnen.
Rood versus blauw. De keurmeester vond het een moeilijke keuze maar uieindelijk na nog een extra rondje werd Aysa verkozen tot Beste Van Het Ras.

Aan iedereen bedankt dat ze hun honden hadden ingeschreven en gefeliciteerd met jullie resultaten.
17/12/2017 De laatste show van 2017 was de "Kerstshow" in Gorichem ( NL) We hadden broer en zus in geschreven. Aysa The First LAdy "Aysa" en Alexandar The Great King "Lexus" waren ingeschreven in de Open Klasse. De Keurmeester van vandaag was mevr. L. Mouchart. Mevr.Mouchart is een rasspecialist en kent het ras door en door en heeft in binnen-en buitenland het ras al vaak gekeurt. Lexus stond in een zware klasse van 3 Open Klasse reuen. Hij won deze klasse met 1 Uitmuntend. Daarna werd hij ook nog eens uitgekozen tot Beste Reu Van Het Ras.
Daarna was Aysa aan de beurt. ook Aysa had leuke concurrentie. Aysa won samen met Marcel haar klasse en werd ook Beste Teef Van Het Ras. Dus opnieuw moesten broer en zus tegen elkaar om BESTE VAN HET RAS.

Aysa won dit met een minimaal verschil.

Omdat zowel Lexus en Aysa Beste van hun geslacht zijn geworden kregen ze ook de volledige punten die meetellen voor het Nederlands en Internationaal Kampioenschap.
Voor beide was dit hun laatste Nederlandse punt dat nodig was voor het behalen van: NEDERLANDS KAMPIOEN!!!!
Dus broer en zus mogen weer een verse titel voor hun naam zetten.

Bedankt Mevr. Mouchart voor het waarderen van Aysa en Lexus.
11/11/2017                                                            WE ZIJN  WERELDKAMPIOENEN RIJKER!!!!!!!

Vandaag zou een speciale dag kunnen worden in onze showcarriëre. We hadden de WERELDSHOW in Leipzig in Duitsland ingeschreven met SilverParks Yule Be A Blu-Ray en SilverParks Tootuff For Kunama. Wat deze show extar speciaal maakte is dat de fokster van onze Stumpies: Miss Grace Harper vanuit Amerika naar ons toe was gekomen om enkele dagen met ons samen te zijn en "haar kinderen" te zien op een wereldshow. Miss Grace is niet meer de jongste en ook haar gezondheid is niet zo goed, maar ze wilde zo graag naar ons komen dat hiervoor alles opzij werd gezet.

Het werd een FANTASTISCHE DAG op show en enkele FANTASTISCHE DAGEN bij ons thuis. Miss Grace werd vergezeld door Kevin. Kevin ziet Grace als 2e moeder en mentor van het ras. Zelf heeft hij ook enkele Australian Stumpy Tails en improteert hij samen met haar nieuwe bloedlijnen.

In Europa is het showen van honden een groot verschil met UA en Cana waar ze leven. Niet alleen de manier van showen is andewrs maar ook de klassenindeling en het puntensysteem. We hadden als keurmeester Dhr. C. Habig uit Duitsland.
Als eerste mocht Blu-Ray de ring in. Dit toverde een extra glimlach op niet alleen het gezicht van Miss Grace maar zeker ook op het gezicht van de keurmeester. Vaak denken mensen dat als je alleen bent het wel allemaal heel makkelijk is om je punten bij elkaar te verzamelen maar het tegendeel is vaak waar. Bijna alle keurmeesters kennen het ras alleen via boeken/foto's maar in het echt is het toch allemaal een beetje anders. Ze hebben geen tot weinig vergelijkingsmateriaal en praktijk en theorie liggen vaak niet op 1 lijn.

Maar deze keurmeester had zich goed ingelezen, zeker omdat we het hier hebben over een WERELDSHOW.
Blu-Ray kreeg mooi commentaar en werd beloond met Uitmuntend 1 en kreeg i.v.m de wereldshow 2 punten voor het Duits Kampioenschap ( 2 C.A.C's) en het Internationaal punt ( C.A.C.I.B.).

Beide kregen ook de titel: WERELDKAMPIOEN 2017!!!

Snel even wisselen en toen met Kuna in de ring. Kuna is vaker wat meer verlegen dan Blu-Ray en is ook anders op het gebied van kleur en bouw. Na betasten,bekijken en laten lopen kreeg ook Kuna haar volledige punten. Daarna moesten ze tegen elkaar voor Beste Van Hwet Ras. Kuna loopt iets beter bij mij ( Monique) dus Marcel mocht Blu-Ray uitbrengen. Na een aantal rondes samen gelopen te hebben, nogmaals kekeken en betast te hebben gaf de keurmeester iteindelijk de eer: Beste Van Het Ras aan Kuna.

Bepakt met enkele hele mooie bekers,aandenkens en lekkers voor de andere honden begonnen we samen met Grace en Kevin aan de toch wel lange rit naar huis.
Voldaan en HEEEEEEL moe ploften we dan ook snachts neer op de bank en vielen zowel wij als de honden als een blok in slaap.
28/10/2017 Leuven in België is altijd wel een leuke show waar inmiddels door de jaren heen heel wat vriendschappen zijn ontstaan. Ook heeft deze show altijd wel goede keurmeesters die uitgenodigd worden door de organiserende vereniging "Lovanium" Vandaag was het weer de beurt aan onze onze: Aysa The First Lady "Aysa".
Keurmeester van vandaag was: Dhr. M. Wibier uit Duitsland.
Voorafgaande aan de keuring was er ook nog een keurmeesterexamen van Dhr. B. Vandaele. Door de examiniatoren werden een aantal Australian Cattle Dog eigenaren gevraagd of hun hond mocht meedoen aan het keurexamen. Aysa houdt wel van wat extra aandacht dus samen met een paar andere ingeschreven acd's werd ze uitvoerig bekeken en betast. Heugelijk om te vertellen dat er weer voor ons ras een rasspecialist is geslaagd. We hopen dan ook in de toekomst onze viervoeters ook te kunen voorstellen onder deze keurmeester.

Na het examen was dan de "echte"keuring aan de beurt.
Aysa stond dit keer in de open Klasse. Ze versloeg de concurrentie door haar klasse te winnen met uitmuntend 1. Daarna wist ze ook nog te winnen van de andere teven wat haar Beste Teef Van Het Ras maakte. Zo verdiende ze opnieuw een C.A.C en C.A.C.I.B.
Als laatse moest ze lopen tegen de Beste Reu Van Het Ras. Uiteiendelijk werd de Reu Beste van het Ras maar daar waren wij helemaal niet rauwig om omdat we immers alles hadden gehaald wat er te halen viel aan punten en we lekker vroeg naar huis konden gaan naar de rest van de roedel.
Dit is het 2e punt, van de 4, die Aysa heeft verdient voor haar volgende kampioenschap.
Die middag hebben wij dan ook een heerlijke na-middag gehad met 2 fijne wandelingen.

Bedankt Dhr. B. Vandaele en Dhr. M. Wibier voor de mooie woorden en keurrapporten.
01/10/2017 Dag 2 met Blu-Ray in het Mecc Maastricht. De keurmeester van vandaag was: Dhr. I. Vyguzov uit Montenegro.
Hij vertelde vooraf gaande aan de keuring dat hij speciaal de boeken in was gedoken om een goede kijk te hebben op het voor hem zo speciale ras. Hij had dan ook extra aantekeningen gemaakt en vroeg of hij na de keuring nog e.e.a. kon vragen/voelen/zien.
Zoals altijd hebben wij als de Australian Stumpy Tail cattle Dogs op show gaan de echte rasstandaard bij ons aangevuld met aantekeningen van studies die door de jaren heen door Miss Grace Harper ( niet alleen fokker van Blu-Ray en Kuna maar ook diegene die zich wereldwijd probeert in te zetten voor gezondheid, diversiteit en een stukje promotie zodat het ras wat meer bekendheid krijgt) heeft verzameld.

Natuurlijk alles na de keuring want ook van deze keurmeester wilde wij een oprechte eerlijke mening.
ook van deze keurmeester kreeg Blu-Ray alle punten die er te behalen vielen.
Dit was dan ook het laatste punt wat nodig was voor zijn volgende titel: "NEDERLANDS KAMPIOEN"

Deze keurmeester was dan ook heel blij dat hij na afloop van ons een kopie kreeg van het boekwerk over de Stumpy.

Wij willen dan ook alle keurmeesters bedanken voor de lovende woorden over Blu-Ray.
30/09/2017 Dag 1 van een weekendje showen dicht bij huis. Vandaag lekker naar Maastricht. Onze vriend SilverParks Yule be A Blu-Ray kon nog wat punten in Nederland gebruiken voor het behalen van zijn Nederlands Kampioenschap. Keurmeester van vandaag was: Mevr. N.Timmermans-Kadenko uit Nederland. Net als vele voorgangers werd Blu-Ray uitvoerig bekeken, bevoeld, gefotografeerd en geknuffeld. Bu-Ray genoot van alle aandacht.
Naast de aandacht moest er natuurlijk wel iets gedaan worden want deze keurmeester geeft niets cadeau. Naast uitvoerig bevoelen moest er ook gangwerk getoont worden. Dit wilde ze heel graag zien en zo mocht mochten wij een paar extra rondjes in de ring lopen. Daarna natuurlijk even keurig correct blijven staan en het gebit tonen. Blu-Ray vindt eigenlijk alles wel prima en stond dan ook als een huis.
Hij kreeg een mooi uitgebreid geschreven keurrrapport met de volgende kwalificatie: Uitmuntend 1, C.A.C, C.A.C.I B en Beste Van Het Ras.
Dit was zijn 3e Nederlandse punt. Op naar morgen voor hopelijk het laatste punt voor het bahelane en aanvragen van de Nederlandse titel.

Nedankt Mevr. Timmermans-Kadenko voor het uitgebreide verslag en lovende woorden over niet alleen zijn functionele bouw maar ook de lovende woorden over zijn fijne karakter.
02/09/2017 Ondanks dat ik (Monique) net de dag van te voren ontslagen was uit het ziekenhuis wilde ik kosten wat het kost naar Luxemburg om te showen. Niet alleen 1 van onze eigen honden was ingeschreven maar ook een Duitse Herder teef stokhaar van vrienden uit België die ik al show vanaf de Baby Klasse. Of dit slim was daar wilde ik niets van weten!!! SHOW MUST GO ON!!!!!.
Als Eerste die morgen showde ik: Gingers Starlight Okaya "Okaya". Er waren redelijk was Duitse Herders ingeschreven en de keurmeester wilde voornamelijk goed ,en lang, gangwerk zien. Mijn conditie was behoorlijk achteruit gegaan, dit betekende"even doorbijten".
Okaya won haar klasse met 1 uitmuntend. Ook werd ze Beste teef en uiteindelijk werd ze Beste Van Het Ras.
Dit was onze eerste gezamelijke volweassen titel. Ik wilde zo graag deze titel halen omdat dit voor mij voelde als een bekroning van ons harde werken. En hard werken werd dus zeker beloond!!!!

Later op de middag mocht SilverParkrs Yule Be A Blu-Ray in de ring. Omdat de Belgische titel nog niet bekrachtigd was stond Blu-Ray in de Open Klasse. De keurmeester van vandaag was: Dhr. L. Catalan uit Portugal.
Ook deze keurmeester was helemaal happy nu eindelijk de Stumpy eens in het echt te zien.
Hij vond Blu-Ray een hele mooie hond en was vooral heel blij met de mooie vloeiende kractige beweging in draf.
Dit werd dan ook beloond met een dik verdiende uitmuntend en Beste Van het Ras.

Deze show in Luxemburg was de BENELUXSHOW van dit jaar. Dus ook hier kreeg Blu-Ray de titel: BENELUX Winner Lux'17.
Ook was deze show een show waar de Crufts Qualificatie te behalen was. Deze kreeg hij natuurlijk ook, maar omdat het ras in Engeland niet erkend is wordt de Australian Stumpy Tail CAttle Dog samen met o.a. de Nederlandse Schapendoes en de Grote Witte Keeshond onderverdeeld worden bij de "RARE BREEDS".
Dit Betekent dat ze eigenlijk niet in aanmerking komen voor de Cruftstitel maar dat alle (nog) niet erkende rassen samen bij elkaar in de ring komen en er 1 ras wordt uitgekozen.

Maar dit mocht onze pret niet drukken aangezien dit ons lang en breed van te voren bekent was. Nog 1 punt heeft  Blu-Ray nog nodig in Luxemburg. Uiteraard gaan we in de toekomst voor dit laatste punt om nog een titel voor zijn naam te kunnen en mogen zetten.

Al met al een zeer geslaagde maar vermoeiende dag.
Deze dag was een ware uitputtingssalg wat dan ook helaas voor mij de volgende dag resulteerde in opnieuw een opname in het ziekenhuis.
MAAR VERSTANDIG OF NIET...........DEZE DAG KAN NIEMAND MIJ MEER AFNEMEN!!!!  
20/08/2017 Vandaag mocht SilverParks Yule Be A Blu-Ray om te showen in het Belgische plaatsje Mechelen.
De keurmeester van vandaag was: Dhr. R. Blessing uit Duitsland.
Blu-Ray kwam uit in de Open klasse en kreeg van de keurmeester: uitmuntend 1, C.A.C, C.A.C.I.B en kreeg Beste Van Het Ras.
Hij vertelde dat hij het een hele eer vond om in "levende lijven" :) eens nu EINDELIJK een Australian Stumpy Tail te kunnen en mogen keuren. Hij vroeg dan ook of hij aantekeningen en foto's mocht maken. NAtuurlijk vonden wij dit geen probleem en waren zelfs blij dat er van dit speciale en bijzonere ras aantekeningen werden gemaakt. Leren uit een boekje en plaatjes bestuderen was natuurlijk veeeeeel minder interessant dan ze in het echt zien.

Dit was het laatse Belgische punt dat Blu-Ray nodig had om een neiwue titel achter zijn naam te zetten.
Vanaf vandaag mag hij zich: "BELGISCH KAMPIOEN" noemen.
En natuurlijk op de foto met de keurmeester.

Bedankt aan alle keurmeesters die dit mogelijk gemaakt hebben. 
30/07/2017 Op naar Rotterdam voor de BENELUX Winner Show!!!!!

Aysa The First Lady "Aysa" mocht weer een dagje met ons mee. Dit is een speciale show. In de BENELUX is er ieder jaar in elk land ( Ned, Bel, Lux)1 keer per jaar een show waar de titel: "BENELUX WINNER" vergeven wordt. Win je in ieder land de titel dan mag je je ook nog een "BENELUX KAMPIOEN" noemen, maar zover zijn we nog niet ;)
Omdat dit toch wel een speciale showis waren er redelijk veel ACD's ingeschreven.

Keurmeester van vandaag was: Mevr. W. Eikeseth ( NO).
Aysa stond in de Tussenklasse die ze won met 1 uitmuntend. Daarna werd ze beste van alle teven. Uiteindelijk moest ze ook lopen tegen de beste reu om de eindzege. Deze won onze Servische dame ook en werd Beste Van Het Ras!!!!

Ze mag zich dan nu ook BENELUX Winner NL'17 noemen.

Bedankt Mevr.Eikeseth voor de keuring en neiwue titel van Aysa.
( Helaas zijn er altijd wel eens mensen die niet heel sportief zijn, maar ja dan hoort erbij zullen we maar zeggen ;) )
23/07/2017 Vandaag de 2e dag van de Internationale show in Luik, maar nu was alleen onze "Darco" ingeschreven. Vandaag hadden we de Roemeense keurmeester: Dhr. M. Draganescu.
Darco was vandaag in bloedvorm.
Hij behaalde wederom in de Kampioens Klasse 1 uitmuntend. Maar dit Keer werd hij Beste reu met het C.A.C en C.A.C.I.B.
Dit leverde hem de titel: "GOLDEN WINNER"op met wederom een mooie rozet.Daarna moest hij tegen de beste teef voor: Beste Van Het Ras. Ook dit won hij!!! Beste Van Het Ras voor onze Italiaanse vriend.

Door dit fantatische weekend mag Darco vanaf vandaag zich ook: "BELGISCH SHOW KAMPIOEN" Noemen.

Onze dank gaat uit naar de keurmeester voor het waarderen van "Darco"
22/07/2017 Vandaag met Darco en Aysa naar Luik in België. Deze show was maar een kleine 80 kilometer bij ons vandaan. Darco had al een tijdje niet meer geshowt maar we merkte dat hij de laatste maanden weer heel enthousiast mee ging naar de showtraining. Aysa is altijd een blije hond waar we ook naar toe gaan.
Aysa The First Lady "Aysa" stond ingeschreven in de Tussen Klasse en Vanilegio Back In Black "Darco" stond in de kampioens Klasse.
We hadden vandaag een Russische dame als keurmeester: Mevr. Y. Gavrilova.

Deze show wordt ook wel de "GOLDEN DOG TROPHY" genoemt en er waren enkele zeer mooie honden ingeschreven.

Darco haalde in de Kampioens Klasse Uitmuntend 1. Iets waar we heel trots op waren omdat hij heel vrolijk en blij in de ring stond. De beste reuen van iedere klasse moeten daarna tegen elkaar voor Beste Reu. Hij werd knap 2e en haalde het: Res. C.A.C en het Res. C.A.C.I.B.
Met deze quaificatie kreeg hij de titel: "GOLDEN CHALLENGER" en een mooie Rozet.

Aysa kreeg in de Tussen Klasse ook een mooie Uitmuntend 1 en werd daarna ook nog eens Beste Teef wat haar het C.A.C en het C.A.C.I.B opleverde. Zij kreeg ook een mooie rozet en de titel: "GOLDEN WINNER"
Ook kreeg ze de Cruftsqualificatie '18

Veel dank aan de keurmeester voor het waarderen van onze honden en daarnaast was het ook nog eens een gezellige dag met oude en nieuwe vrienden.
16/07/2017 Vandaag al vroeg onze spullen gepakt om te vertrekken naar lokeren ( Bel).
Dit is een show waar alleen de honden van FCI groep 1 en FCI groep 2 aan mogen meedoen. Een soort van "Speciale"
We hadden deze show 3 honden ingeschreven vanwege de keurmeester: Dhr. G. Moore. Een rasspecialist uit Australië.

Als er dan ook eindelijk een Australiër keurt dan ben je eigenlijk een beetje verplicht om in te schrijven.
De 3 die vandaag hun beeste pootje gingen voortzetten waren:
Aysa The First Lady "Aysa"
Alexandar The Great King "Lexus"
SilverParks Tootuff For Kunama "Kuna"

Als eerste werden Broer en zus gekeurt.
Lexus mocht het spits afbijten. Lexus werd uitgebreid bekeken en bevoeld door de keurmeester en kreeg lovende woorden. Dit leverde hem Uitmuntend 1 op en hij werd tevens Beste Reu.
Daarna mocht Aysa de ring in. Ook Aysa kreeg lovende woorden en werd beloond met een eerste plaats in haar klasse.
Daarna mocht Aysa lopen voor Beste teef tegen de Beste jeugdteef en de beste Veteraan.
De keurmeester ging echt voor gangwerk en hij maakte Aysa Beste Teef.

Wat een Luxe en wat speciaal dat een keurmeester zowel Lexus en Aysa zo hoog waarderen.
Hij vertelde dat we een goede "fundation stock" hadden. Wat een complimenten.
Daarna werd het nog leuk want zowel Lexus als Aysa moesten beide in de ring want 1 van hen werd verkozen tot
Beste Van Het Ras.
Ik kreeg dan ook hulp van een vriendelijke jonge dame aan wie ik Lexus heel even "uitleende"
Lang lang wikken en wegen en over en weer voelen kreeg ik de hand van de keurmeester en hij gaf Aysa
Beste Van Het Ras.
Hij vertelde dat hij verliefd was op de uitdrukking van Lexus. Maar uiteindelijk gaf het gangwerk de doorslag.
Aysa liep net even constanter dan Lexus. Het werd Lexus natuurlijk moeilijk gemaakt omdat iemand anders met hem liep. Desalniettemin waren we super blij dat broer en zus zo hoog gewaardeerd werden en uiteindelijk kan er maar 1 ECHT winnen. 

Als allerlaatse hond van de dag van de Australische keurmeester mocht Kuna in de ring.
Hij was heel blij om een Australian Stumpy Tail Cattle Dog op show te zien in Europa waarbij ook nog eens het karakter top was.
Ook Kuna werd uitgebreid betast ( Kuna is iets meer terughoudend) en mocht haar gangwerk laten zien.
De keurmeester was ook blij over het exterieur van Kuna. Ook Kuna kreeg van Dhr. G. Moore het C.A.C en automatisch werd ze Beste Van Het Ras.
Dit betekent dat Kuna nu ook kan beginnen aan haar jaar tussen het eerste en laatste punt om haar Belgisch Kampioenschap te kunnen verzilveren.
In België moet een hond 4 C.A.C's halen om in aanmerking te komen voor het Belgisch Kampioenschap. Tussen het eerste en 4e punt moet minimaal een jaar tijd zitten. Dit betekend dat Kuna volgend jaar rond deze tijd als alles meezit Belgisch Kampioen kan worden.

We willen dan ook de keurmeester: Dhr. G.Moore uit Australië bedanken voor de hoge waardering die hij heeft uitgeproken over onze honden. 


09/07/2017 Kuna
Blu-Ray
10/06/2017 Opnieuw mocht Aysa The First Lady "Aysa" mee op show.
Dit keer stond het plaatsje "Moldernete" in België op het programma.
Omdat Aysa nu oud genoeg is en ook de Belgische Jeugdtitel heeft werd het ook tijd om in België de punten voor het Belgisch Kampioenschap te gaan verzamelen.

Onder Keurmeester M. Ljutic ( HR) werd ze geprezen om haar uitmuntende type en super karakter.
Deze keurmeester maakte haar niet alleen Beste Teef ( B.O.S) maar liet haar ook winnen van de Beste reu.
Ook hier werd ze Beste Van Het Ras.

Ook SilverParks Tootuff For Kunama "Kuna" mocht mee naar België.
De laatse keer mocht ze uitkomen in de Jeugd Klasse.
Ook Kuna werd gekeurd door Dhr. M. Ljutic ( HR).
Ook Kuna charmeerde de keurmeester en ze kreeg een Uitmuntend 1 en werd ze Beste Van Het Ras, wat haar de titel: BELGISCH JEUGDKAMPIOEN opleverde.

Maar deze onwijs leuke en gezellige dag werd nog specialer!!!
In de ERERING werden Kuna en Aysa uitgeselecteerd bij de beste 6 honden van FCI groep 1. Zowel de Australian CAttle Dog als de Australian Stumpy Tail Cattle Dog stonden samen in de erering. Naar wat wij weten is dit nog niet eerder voorgekomen in Europa.
Na een paar rondes te hebben gelopen werden 3 honden geplaats om de podiumplaatsen te verdelen.

Onze Aysa werd BIG 2 FCI Groep 1!!!!!!
WOW WAT EEN DAG, DEZE DAG ZAL ALTIJ EEN SPECIALE SHOWDAG BLIJVEN IN ONS GEHEUGEN.


Onze dank gaat uit naar Dhr. M. Ljutic ( HR) voor het waarderen van onze 2 honden.
23/04/2017 Vandaag stond er een Jonge Honden en Veteranendag op de planning in het plaatje Bonheide ( BEL).
Dit is een show die alleen bedoelt is voor baby's (3-6 maanden), pups ( 6-9 maanden), jeugdhonden ( 9-18 maanden) en voor veteranen ( 8 jaar en ouder)

Onze Stumpy dame: SilverParks Tootuff For Kunama "Kuna" mocht mee en werd gekeurd door de Belgische keurmeester: Dhr. N. Deschuymere. Ze kreeg lovende woorden van deze keurmeester die het ras kent en in Australië ze ook daadwerkelijk gekeurd heeft.
Ze kreeg een mooie uitmuntned 1, werd Beste Jeugdhond en Beste Van het Ras. Op zich dat laatste is niet heel moielijk aangezien voor zover wij weten er maar 2 ( onze Blu-Ray en Kuna) Australian Stumpy Tail Cattle Dogs showen in Europa.
Echter en dat zei deze keurmeester wel als ze het niet verdiende dat had ze deze kwalificatie niet gekregen.

In de erering kreeg ze dan ook van de "ringspeaker" redelijk veel aandacht.

Dit is haar 2e punt voor haar Belgische Jeugdkampioenschap. Nog 1 show met goeie kwalificatie te gaan voor deze jeugdtitel.
Bedankt meneer Deschuymere voor uw lovende woorden.
15/04/2017 Op naar de Zeelandhallen in Goes (NL)
Aysa The first Lady "Aysa" was de vorige keer de laatse keer uitgebracht in de Jeugd Klasse. Na 3 keer Beste Jeugdhond te zijn geworden met allemaal de keren een UITMUNTEND verslag en UITMUNTEND 1 heeft ze haar Jeugd Klasse mooi afgesloten en weten te bekronen met de: Belgische Jeugdtitel.
Nu werd het tijd om mee te doen voor de "echte"punten en kennis te maken met de "grote" en "volwassen" honden.

Onder de Duitse Keurmeester: M. Wibier kreeg Aysa een super keurrapport. Ze won haar klasse en moest daarna tegen de andere teven lopen voor Beste Teef. Dit won ze en haar eerste C.A.C en C.A.C.I.B waren dan ook in the pocket.
Later mocht ze ook nog tegen de Beste Reu uitkomen en ook dit won ze.
Helaas waren er mensen van buiten de ring waarvan de hond ook geshowt werd die onsportief gedrag lieten zien opdat ze niet gewonnen hadden.
Ach ja wat doe je eraan...niets toch?!
In ieder geval het was een leuke, succesvolle en "leerzame" showdag. 
05/02/2017 Wederom hebben we vanmorgen in alle vroegte ons klaargemaakt om te vertrekken richting Eindhoven.
Dit keer ging Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna" mee maar ook: Glaginye Gilly At Kunama "Gilly".
Gilly is een rode zoon uit ons G-Nest van onze Vanilegio Back In Black "Darco" en Harmonia Vom Teufelsjoch "Spookz".
Van het baasje van Gilly ( Judith) mag ik hen uitbrengen op show en als in de toekomst zijn gezondheid top is hem gebruiken voor onze fok.
(Gilly betekent: Belofte voor de toekomst).

Met zijn 16 maanden werd hij uitgebracht in de tussenklasse onder de Duitse keurmeester C. Fricke.
Hij kreeg Uitmuntend 1 en complimenten van de keurmeester niet alleen over zijn exterieur maar ook over zijn perfecte gedrag.
Als fokker kun je daar alleen maar trots op zijn.

Kuna stal het hart van de keurmeester en werd Beste Van Het Ras.
Met deze 3e uitmuntend in de jeugdklasse in Nederland mag ze zich vanaf vandaag: NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN noemen.

Ook Kuna werd gekeurt door Dhr. C. Fricke uit Duitsland.
Een bedankje naar de keurmeester is ook zeer zeker op zijn plaats.

Judith wil ik ook bedanken omdat ik haar kanjer mag uitbrengen, onze vriendschap, liefde voor het ras en we zien wel wat de toekomst ons brengt.
07/01/2017 Op de planning vandaag: Internationale hondenshow te Genk ( Bel).
Alleen Aysa The First Lady "Aysa" was ingeschreven.

Aysa won opnieuw de jeugklasse, werd Beste Jeugdhond van Het Ras en uiteindelijk ook Beste Van Het Ras.
Dit was haar 3e uitmuntend in België vanuit de jeugdklasse en ze mag zich vanaf vandaag dan ook: BELGISCH JEUGD KAMPIOEN noemen.

We willen de keurmeester: Mevr. M. Vermeirre ( Bel) bedanken voor de vandaag behaalde resultaten.
11/12/2016 Op naar Amsterdam om deel te nemen aan de Amsterdam Winner Show.
Aysa The Fiest Lady "Aysa"  ACD en Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna" ASTCD waren ingeschreven.

Aysa won de jeugdklasse ( 4 jeugdteven) met Uitmuntend 1. Hiermee verdiende ze de titel: Amsterdam Jeugd Winster '16.  Uiteindelijk werd ze ook nog een Reserve Beste Teef van het Ras ( Res. C.A.C.).
Door 3 keer achter elkaar Uitmuntend 1 in de jeugdklasse te krijgen werd ze als "kers op de taart" ook vandaag: NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN.

Aysa werd vandaag zeer professioneel voorgebracht door: G. Hesselmans, waarvoor onze dank!!!

Kuna onze kleine stuiterbal was top vandaag. Ze kreeg een mooie Uitmuntend 1 en werd BESTE VAN HET RAS.
Door beste jeugdhond en beste van het ras te worden verdiende ze in 1 klap 2 titels: Amsterdam Jeugd Winster '16 en Amsterdam Winster '16.

Keurmeester van vandaag was de heer P. Demetriou ( Cy)
Bedankt voor het zien van de kwaliteit van onze honden.
20/11/2016 Vandaag in alle vroegte zijn we vertrokken naar de Eurodogshow in Kortrijk.
De volgende 3 honden hebben weer hun uiterste best gedaan:
ACD: Aysa The First Lady "Aysa"
ASTCD: Silverparks Yule Be A Blu-Ray "Bluray" en Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna"

Aysa The First "Aysa" kreeg uitmuntend 1 ( 4 jeugdteven) en werd beste jeugdteef en daarna beste Jeugdhond.
Ook de strijd om Beste teef won ze. Uiteindelijk voor Beste Van Het Ras moest ze het opnemen tegen een hele mooie Franse Kampioensreu.
Tot grote verbazing wist ze dit ook te winnen en werd hiermee op de Eurodogshow in Kortrijk Beste Van Het Ras!!!
Omdat Aysa de jeugdklasse gewonnen had en Beste Jeugdhond werd kreeg ze een mooie beker: De Deb's Cup.
In de erering werd ze ook nog eens geselecteerd bij de beste 10 honden van rasgroep 1!!!!

Silverparks Yule Be A Blu-Ray "Bluray" werd Beste reu.
De verassing kwam van Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna". Kuna kreeg 1 Uitmuntend in de jeugdklasse en showde zich super. Ze liep heerlijk vrij in de ring en vond het wel gezellig. De keurmeester was erg gecharmeerd van haar gangwerk en mooie donkere ogen. Ze maakte Kuna Beste Van Het Ras.
Ook Kuna kreeg De Deb's Cup

Dank gaat uit naar de keurmeester mevr. J.Seltz Halter (FR). Ze keurde vandaag de Australian Cattle Dog als ook de Australian Stumpy Tail Cattle Dog
25/09/2016 Vandaag was dag 2 van de Internationale Hondenshow in Maastricht.
Dit keer waren niet alleen Alexandar The Great King "Lexus" en Aysa The First Lady "Aysa" ingeschreven maar ook de Australian Stumpy Tails
Silverparks Yule Be A Blu-Ray "Bluray" en Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna" ingeschreven.

Australian Cattle Dogs:
Alexandar The Great King "Lexus" en Aysa The First Lady "Aysa" herhaalde de resultaten van de dag van te voren.
Lexus werd best jeugdreu en Beste Reu. Met dit laatste jeugdpunt mag Lexus zich nu: Nederlands Jeugdkampioen noemen!!!
Aysa werd beste jeugdteef, ( haar 2e) werd beste teef en werd net als gisteren Beste van het Ras!!!!

Vandaag waren er ook nog speciale titels die gehaald konden worden. Deze show is een kwalificatieshow voor de  Crufts 2017 ( Grootste show in Europa). 
Ook konden er vandaag Beneluxwinners/Beneluxcertificaten behaald worden.

Ieder jaar is er jaarlijks 1 show in Belgie, Nedeland en Luxemburg waar men deze speciale titels kan winnen. Nu was dan Maasricht aan de beurt.
Met het winnen van Beste Jeugdreu en Beste Jeugdteef kregen Lexus en Aysa ook nog als kers op de taart de titels Benelux Jeugdwinner/Jeugdwinster en de kwalificatie voor de Crufts.
Omdat ze beide ook nog eens Beste Reu en Beste Teef werden kregen ze ook nog de titel Benelux Winner/Winster!!!

Op 1 weekend 5 titels en 2keer  podiumplaatsen met het hoogste trapje.
Wat een eer en we zullen nog heel lang drijven op CLOUD 9!!!!
Ook vandaag werd Aysa geshowt door G. Hesselmans
De keurmeester van vandaag was mevrouw M. Vermeirre ( BE). We Willen dan ook Hartelijk Dank zeggen om onze honden zo hoog te waarderen.

In de erering voor Jeugdhonden werd ze BESTE JEUGDHOND van rasgroep 1!!! WOW WOW WOW
Keurmeester voor de jeugdhonden van rasgroep 1 was mevrouw C. Hoier (DK)
Hartelijk dank aan de keurmeester!!!

Australian Stumpy Tail Cattle Dogs:

Silverparks Yule Be A Blu-Ray "Bluray" zette ook weer vandaag zijn beste pootje voor en kreeg uitmuntend 1, CAC, ( punt voor Nederlands Kampioenschap)
CACIB ( punt voor Internationaal kampioenschap) en werd Beste van het Ras.

Ook hij kreeg de kwalificatie voor Crufts 2017 en mag zich nu ook Benelux Winner noemen in Nederland.

Daarna was het de beurt aan Kuna. Voor de eerste keer stond ze in de jeugdklasse. Kuna vindt alles nog wel eens spannend maar deed vandaag iedereeen versteld staan door zich super te presenteren. Ze kreeg een mooie uitmuntend 1 in de jeugdklasse en werd later Beste Teef van het Ras.

Ook Kuna werd hiernaast nog beloond met de titels Benelux Jeugdwinster (NL) en Benelux Winster (NL)

Keurmeester voor de Australian Stumpy Tail Cattle Dogs is Rasspecialist mevr. L. Mouchart.
Hartelijk bedankt voor het vakkundig keuren van ons niet alledaags ras!!!
24/09/2016 Waar moet er begonnen worden......

Vandaag zijn we met 2 van onze Australian Cattle Dogs op de Internationale Hondenshow in mAastricht (NL) geweest.
We hadden vandaag alleen Alexandar The Great King "Lexus" en Aysa The First Lady "Aysa" ingeschreven.
Aysa zouden we vandaag eindelijk voor de eerste keer zien. Aysa is tot een jaar bij de fokker in Servië gebleven om daar deel te nemen aan nationale en internationale hondenshows. Ze zou vandaag aankomen en voorgesteld worden in de ring door: G. Hesselmans. 

Lexus stond in de jeugdklasse reuen en won zijn klasse met Uitmuntend 1, een mooi keurrapport en kreeg hij zijn 2e punt voor het Nederlands Jeugdkampioenschap waar er 3 voor nodig zijn. Ook werd hij Beste Reu en dat leverde hem ook nog eens een punt op voor zijn volwassen kampioenschap.
Daarna was Aysa aan de beurt die super voorgesteld werd door G. Hesselmans. Aysa won de jeugdklasse teven met uitmuntend 1, kreeg haar eerste punt voor haar jeugdkampioenschap en werd Beste Teef!!!
Daarna moesten broer en zus het met elkaar uitmaken wie er Beste Van Het Ras werd. Na land wikken en wegen door de keurmeester werd Aysa verkozen tot Beste Van het Ras.
Hoe trots kun je als eigenaar zijn dat 2 jonge honden het zo goed deden op de show.
We willen dan ook mevrouw C. Hoier (DK) bedanken voor dezegweldige plaatsingen.

Maar dit was NIET het einde van deze al perfecte dag.
Wat er verder nog zou komen zouden wij nooit hebben durven dromen.

Omdat Aysa Beste Van Het Ras geworden was moest ze naar de erering waar ze tegen alle honden van rasgroep 1 ( en dat zijn er een hoop) moest strijden voor de podiumplaatsen. Geheel onverwacht en tranen van geluk kwamen werd ze verkozen tot BEST IN GROEP 1 !!!!
Voor zover bekend is er in Nederland nog nooit een Australian Cattle Dog beste in rasgroep 1 geworden.

Wij willen Rasspecialist mevrouw M. Vermeirre (BE) dan ook super bedanken om Aysa de hoogste plaatsing te geven die mogelijk is. En uiteraard G. Hesselmans bedanken voor de fantastische resultaten met Aysa!!!
26/06/2016

WOW!!!!!! Wat een dag vandaag!!!!

Vandaag zijn we met 4 honden richting Oirlo ( NL) gegaan. Daar vond de Jonge honden en Veteranendag plaats.
De volgende honden hebben hun beste "pootje" voorgezet:

Hot Chili's Ekala's Empire "Walli" ( ACD) in de Veteranenklasse
Alexandar The Great King "Lexus" ( ACD) in de Jeugdklasse
Silverparks Yule Be A Blu-Ray "Bluray" in de Openklasse
Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna" in de Puppyklasse

Kuna werd 3e Beste Puppy
Bluray werd 3e Beste Open Klasse

Daarna waren Lexus en Walli aan de beurt.
Lexus werd 1e in zijn groep en mocht later op de dag terug komen voor Beste Junior.
Walli werd 1e in haar groep en mocht later terug komen voor Beste Veteraan.

Lexus werd later verkozen tot Beste Junior en mocht terug komen voor Best In Show ( B.I.S.)
UIteindelijk werd Lexus met zijn net 10 maanden BIS 3!!!! 
Walli onze dame van bijna 9,5 jaar liep als een trein en showde zich van haar beste kant. Dit werd uiteindelijk beloond met:
BESTE VETERAAN IN SHOW!!!!!!

Hoe trots kun je zijn? nou HEEL TROTS!!!!!

24/07/2016 Vandaag zijn we alleen met Alexandar The Great King "Lexus" op pad geweest.
In Luik ( BE) was er een Internationale hondenshow. In de showring won Lexus de jeugdklasse reuen met uitmuntend 1 en werd hij Beste Jeugdreu. Later mocht hij het opnemen tegen de beste jeugdteef van het ras en ook dit won hij. Hij werd Beste Jeughond van het ras.

In de erering voor jeugdhonden showde Marcel voor het eerst Lexus. Toen alle jeugdhonden binnen waren en de keurmeester alle honden had bekeken werd er een 1e selectie gemaakt van 12 honden. Marcel en Lexus waren erbij!!!
Na nog een aantal keer heen en weer gelopen te hebbben en de honden met elkaar vergeleken te hebben maakte de keurmeester uit Frankrijk haar keuze voor de podiumplaatsen.
Marcel en Lexus werden gekozen tot BIS 3 JUNIOR!!!
Wow helemaal preplex waren we. Super trots op jullie heren!!!! 
28/05/2016 Vandaag heeft Marcel in Belton ( USA) voordat ze samen naar Nederland zouden komen, onze nieuwe Australian Stumpt Tail Cattle Dog: Yule Be A Blu-Ray "Bluray" geshowt. Voor beide was het de eerste keer dat ze samen in de ring stonden. Op deze dag waren er 2 shows en dus was er werk aan de winkel
De resultaten was super.
De eerste show:
Bluray werd: Beste Van Het Ras en werd ook nog eens 4e in de "Herding Group"
De tweede show: 
Later op de dag vond de 2e show plaats.
Niet alleen werd Bluray voor de 2e keer geshowt, maar nu was het ook de beurt aan onze "kleine meid": Silverparks Tootuff For Kunama "Kuna"
Bluray werd Beste Reu ( B.O.S) en Kuna werd Reserve Beste Teef.

Wij zijn heel trots dat beide het zo goed hebben gedaan.
We willen G.Harper dan ook bedanken voor de fantastische dagen, de gedeelte kennis en de 2 fantastische honden: Blueray en Kuna
Nu op naar Nederland!!!
05/12/2015 Vandaag zijn we naar Wałbrzych in Polen geweest met "Chessa" en "Enya"
Eyes on Enya's Empire At Kunama "Enya" kreeg een 1e Excellent in de jeugdklasse en werd hiermee Beste Jeugdhond. Met dit resultaat mag ze zich na 3 shows POOLS JEUGDKAMPIOEN noemen.
De kers op de taart was dat Enya ook nog eens won van de beste volwassen teef en beste volwassen reu en hiermee dus: Beste Van Het Ras werd!!!

Chesa Darina At Kunama "Chessa" won de openklasse met Excellent 1 en werd beste volwassen teef en nam haar nog laatste te behalen Poolse punt mee naar huis. Chessa mag zich nu POOLS KAMPIOEN noemen.

Wij zijn bijzonder trots op deze resultaten omdat chessa en Enya voortkomen uit onze eigen fok.
26/07/2015

Tijdens de Internationale Honden Show "4 Summer Night Shows 2015" in Split (Kroatië) heeft Vanilegio Back In Black "Darco" geweldige resultaten behaald.

Hij heeft tijdens deze 4 daagse showde volgende resultaten behaald: 4 x C.A.C., 1 x C.A.C.I.B., 1 x B.O.S. en 1 x Beste van het ras geworden!!           Door deze geweldige resultaten mag hij zich nu ook Kroatisch Kampioen noemen!!
Wij willen Naomi van Mourik en Luka van Mourik nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldige prestaties, en het SUPER showen!!
Tevens bedanken wij de keurmeesters voor de geweldige resultaten.

24-07-2015

Vandaag is Fortune Fayzah At Kunama op de clubmatch te Vilt ( NL) de eerste keer op show geweest.
Ze heeft in de puppyklasse een mooie Veelbelovend 1 gehaald en is hiermee beste puppy van het ras geworden.

Wij feliciteren de eigenaren van Fayzah met dit mooie resultaat.

24-07-2015 Vandaag is Churinga Bindi True Blue "Bindi" op de clubmatch te Vilt ( NL) de eerste keer op show geweest.
Ze heeft in de jeugdklasse een mooie Uitmuntend 1 gehaald en werd ook nog eens Beste Van Het Ras ( B.O.B.)
 19-07-2015

Tijdens de Internationale Honden Show "Sarajevo Winner 2015" (Bosnië en Herzegovina) heeft Vanilegio Back In Black "Darco" geweldige resultaten behaald.

Hij is tijdens deze 3 daagse show 2 x Beste Reu, en 1 x Beste van het ras geworden!!
Door deze geweldige resultaten mag hij zich nu ook Bosnisch Kampioen en Bosnië en Herzegovina Kampioen noemen!!

Wij willen Naomi van Mourik nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldige prestaties, en het SUPER showen!!
Tevens bedanken wij de keurmeesters voor de geweldige resultaten.

 28-06-2015

 Tijdens de Internationale Honden Show in Szczecin (Polen) hebben wij geweldige resultaten behaald.

Vanilegio Back In Black "Darco": U 1, C.A.C. - C.A.C.I.B., B.O.S. en B.O.B.
Eyes On Enya's Empire At Kunama "Enya": U 1, Jeugd Winster, Beste Jeugdhond en B.O.S.
Chesa Darina At Kunama "Chessa": U 1, C.A.C. - C.A.C.I.B.

Door deze geweldige resultaten mag Darco zich nu ook Pools Kampioen noemen!!
Wij bedanken de keurmeester voor de geweldige resultaten.

 23-05-2015

Tijdens de Internationale Honden Show in Arnhem hebben wij mooie resultaten behaald.
Vanilegio Back In Black "Darco": U 1, Res. C.A.C. en C.A.C.I.B.
Door deze geweldige resultaten mag Darco zich nu ook Internationaal Kampioen noemen!!

Wij willen Naomi van Mourik nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldige prestaties, en het SUPER showen!!
Wij bedanken de keurmeester voor de geweldige resultaten.

 10-01-2015

Tijdens de Internationale Honden Show in Genk (België) hebben wij mooie resultaten behaald:
Chesa Darina At Kunama "Chessa": U 1, Beste Jeugdhond

Door deze geweldige resultaten mag zij zich nu Belgisch Jeugd Kampioen noemen.
Wij bedanken de keurmeester voor de geweldige resultaten.