Coursing

Op deze pagina willen wij iets vertellen op het "hondenrennen" wat wij met verschillende honden doen.

Van origine zijn er vaak 2 hondenrassen/rasgroeppen die je veel op de renbaan zult aantreffen.
De meest bekende rasgroep zijn wel de windhonden die met hoge snelheden achter een "prooi" aanrennen die vaak mechanisch wordt aangedreven.
Hier worden hoge snelheden ontwikkelt en bootst als het ware de jacht een beetje na. De prooi  bestaat vaak uit een dierenhuid.

Naast het windhondenrennen is er ook vaak het Terriër racen. Vaak zul je je hierbij Jack Russels zien.
Dit racen is men in Engeland gaan doen tijdens de stop buiten het jachtseizoen om de Terriërs toch in conditie te houden en de tijden dat ze niet hoefden te werken. Racen vinden de meeste Terriërs naturlijk geweldig. Vaak gaan ze al helemaal uit hun dak en gaat hun energielevel omhoog als ze een racebaan in het vizier hebben.

Wij zijn met een aantal van onze honden per toeval terecht gekomen bij een vereniging die racetrainingen geeft waarbij eigenlijk alle rassen welkom zijn.
O.a:  Onze Australian Stumpy Tail Cattle Dog "Blu-Ray" en onze Australian Cattle Dogs Spookz en Aysa zijn heel fanatiek en daarbij ook nog een heel snel.

De racebaan is ongeveer 150 meter in de vorm van een hoefijzer. Aan de ene kant is er een startlijn waar de tijdwaarneming start, en aan de andere kant is er een "vanghok" waar helpers klaar staan op je hond op te vangen en waar ook de tijdwaarneming stopt.

Bij het racen is er ook een ''prooi".
De ''prooi'' is een stukje plastic of een nep bontje wat aan een touw langs klossen over de baan wordt getrokken d.m.v. een fiets.
Hij/zij die op de fiets zit drijft de ''prooi'' aan een lintje voort dat zich in een razend tempo langs een lijn over de baan beweegt.
De honden rennen heel fanatiek,  achter de ''prooi'' aan op weg naar de finish, aangemoedigd door hun baas en door het publiek.

Ze kunnen hier heerlijk hun energie kwijt. Na de training hebben wij heel tevreden honden.

Racen Spookz kortSpookz 29 7

Racen EnyaRacen Bluray 9Racen Bluray kort