Het begin?
Wij zijn een aantal jaar geleden met Enya begonnen met de detectie via de methodiek van Scent Imprent For Dogs van Wesley Vischer.
S.I.F.D. is een professionel trainingscentrum waar pups worden opgeleid tot detectiehonden in verschillende diciplines.
De eerste geur waarmee werd begonnen waren speculaaskruiden, maar na een workshop door Wesley Vischer werd het advies gegeven om met Enya "back to basic" te gaan omdat de hond dan beter en sterker zou gaan zoeken. In goed overleg werd toen besloten om op "wildlife" te gaan. Sindsdien zijn er meerdere honden uit onze kennel actief in de detectie, met hele goede resultaten.

Onze honden?
Alle honden worden op motivatie getraind, dit omdat de motivatie van de hond van esentieel belang is voor een goed resultaat!! 
Nadat een tijd van motivatie en zoek trainingen gaan wij kijken op welke geur de hond het beste reageerd. Met deze geur gaan wij dan de verdere trainingen uitbouwen, en werken wij doelgericht naar de examen eisen toe zoals deze gesteld zijn in de reglementen.

Welke geuren wordt getraind?
Wij trainen onze honden o.a. op Wildlife (konijn, wasbeer), wapenolie, bedwantsen en explosieven. Voor zover het niet mogelijk is om op natuurlijke bronnen te trainen maken wij gebruik van de materialen van ScentLogix™. De geurbronnen van ScentLogix™ worden o.a. ook gebruikt door het leger, politie korpsen, en particuliere beveiligingsbedrijven in meerdere landen. Door het gebruik van deze bronnen zijn wij in staat om de te zoeken secundaire bronnen te verkleinen vanuit de primaire geurbron.

Waar wordt getraind?
Naast de locatie van de hondenschool en het thuis trainen, proberen wij zoveel mogelijk afwisseling in onze locaties te vinden o.a. leegstaande gebouwen, winkels, zwembaden etc. Deze locaties zijn dan ook heel divers en verspreid over het hele land.

Detectie instructeur(s) en keurmeester(s)?
Naast actief trainen van onze honden zijn wij ook gecertificeerd instructeur, en keurmeester detectie via de Nederlandse Detectie Bond 
Op basis van deze kennis zijn wij dus in de mogelijkheid om honden op te leiden vanaf jonge leeftijd, en mogen wij examens afnemen en wedstrijden keuren die volgens de reglementen van de N.D.B. worden gehouden.