Het begin?
Monique is een aantal jaar geleden met Enya begonnen met de detectie via de methodiek van Scent Imprent For Dogs van Wesley Vischer.
S.I.F.D. is een professionel trainingscentrum waar pups worden opgeleid tot detectiehonden in verschillende diciplines.
Vanaf het begin heeft Monique getraind bij Speurhondenschool Limburg van Jeanette Omloo, bij Jeanette wordt dan ook nog steeds getraind.
De eerste geur waarmee werd begonnen waren speculaaskruiden, maar na een workshop door Wesley Vischer werd het advies gegeven om met Enya "back to basic" te gaan omdat de hond dan beter en sterker zou gaan zoeken. In goed overleg werd toen besloten om op "wildlife" te gaan.

Onze honden?
Onze honden worden in eerste instantie op motivatie getraind, de motivatie van de hond is van esentieel belang voor een goed resultaat!! 
Nadat een tijd van motivatie en zoek trainingen gaan wij kijken op welke geur de hond het beste reageerd. Uiteraard wordt iedere hond op een specifieke geurbron, en zijn eigen niveau getraind.

Welke geuren wordt getraind?
Wij trainen onze honden o.a. op Wildlife (konijn, wasbeer), wapenolie, bedwantsen en semtex. Voor zover het niet mogelijk is om op natuurlijke bronnen te trainen maken wij gebruik van de materialen van ScentLogix™. De geurbronnen van ScentLogix™ worden o.a. ook gebruikt door het leger, politie korpsen, en particuliere beveiligingsbedrijven in meerdere landen. Door het gebruik van deze bronnen zijn wij in staat om de te zoeken secundaire bronnen te verkleinen vanuit de primaire geurbron.

Waar wordt getraind?
Naast de locatie van de hondenschool en het thuis trainen, proberen wij zoveel mogelijk afwisseling in onze locaties te vinden o.a. leegstaande gebouwen, winkels, zwembaden etc. Deze locaties zijn dan ook heel divers en verspreid over het hele land.